‫שיחון‬

he ‫לצרוך – לרצות‬   »   ta தேவைப்படுதல் - -விரும்புதல்

‫69 [שישים ותשע]‬

‫לצרוך – לרצות‬

‫לצרוך – לרצות‬

69 [அறுபத்து ஒன்பது]

69 [Aṟupattu oṉpatu]

தேவைப்படுதல் - -விரும்புதல்

tēvaippaṭutal - -virumputal

בחר כיצד תרצה לראות את התרגום:   
עברית טמילית נגן יותר
‫אני צריך / ה מיטה.‬ எனக்கு ஒரு படுக்கை தேவை. எனக்கு ஒரு படுக்கை தேவை. 1
t----p-aṭ-ta- ------u-p---l tēvaippaṭutal - -virumputal
‫אני רוצה לישון.‬ நான் தூங்க விரும்புகிறேன். நான் தூங்க விரும்புகிறேன். 1
tē-a-ppa----l-----------t-l tēvaippaṭutal - -virumputal
‫יש כאן מיטה?‬ இங்கு ஏதும் படுக்கை இருக்கிறதா? இங்கு ஏதும் படுக்கை இருக்கிறதா? 1
eṉ-k-- or---aṭukkai t-va-. eṉakku oru paṭukkai tēvai.
‫אני צריך / ה מנורה.‬ எனக்கு ஒரு விளக்கு தேவை. எனக்கு ஒரு விளக்கு தேவை. 1
eṉ-kku-or--pa--kk-i-tēv-i. eṉakku oru paṭukkai tēvai.
‫אני רוצה לקרוא.‬ நான் படிக்க விரும்புகிறேன். நான் படிக்க விரும்புகிறேன். 1
e--k-u --u -a-u---i tē-a-. eṉakku oru paṭukkai tēvai.
‫יש כאן מנורה?‬ இங்கு ஏதும் விளக்கு இருக்கிறதா? இங்கு ஏதும் விளக்கு இருக்கிறதா? 1
Nāṉ ---ka-vir--p---ṟ--. Nāṉ tūṅka virumpukiṟēṉ.
‫אני צריך / ה טלפון.‬ எனக்கு ஒரு தொலைபேசி தேவை. எனக்கு ஒரு தொலைபேசி தேவை. 1
Nā- tū-ka--ir--p--i-ē-. Nāṉ tūṅka virumpukiṟēṉ.
‫אני רוצה לטלפן.‬ நான் தொலைபேசியை உபயோகிக்க விரும்புகிறேன். நான் தொலைபேசியை உபயோகிக்க விரும்புகிறேன். 1
N-ṉ -ūṅ-a vi--mpu-----. Nāṉ tūṅka virumpukiṟēṉ.
‫יש כאן טלפון?‬ இங்கு தொலைப்பேசி இருக்கிறதா? இங்கு தொலைப்பேசி இருக்கிறதா? 1
Iṅ-u-ē-um---ṭuk-ai-iru-kiṟ-tā? Iṅku ētum paṭukkai irukkiṟatā?
‫אני צריך / ה מצלמה.‬ எனக்கு ஒரு காமரா தேவை. எனக்கு ஒரு காமரா தேவை. 1
I--u --um-p-ṭukkai -r-k--ṟ-tā? Iṅku ētum paṭukkai irukkiṟatā?
‫אני רוצה לצלם.‬ நான் புகைப்படம் எடுக்க விரும்புகிறேன். நான் புகைப்படம் எடுக்க விரும்புகிறேன். 1
Iṅ---ēt-m p--u-k-- i--k-i---ā? Iṅku ētum paṭukkai irukkiṟatā?
‫יש כאן מצלמה?‬ இங்கு ஏதும் காமரா இருக்கிறதா? இங்கு ஏதும் காமரா இருக்கிறதா? 1
E---k--o-- vi-a-k- --v--. Eṉakku oru viḷakku tēvai.
‫אני צריך / ה מחשב.‬ எனக்கு ஒருகணிணி தேவை. எனக்கு ஒருகணிணி தேவை. 1
E-akk- --u-v-ḷa-k--tē--i. Eṉakku oru viḷakku tēvai.
‫אני רוצה לשלוח אי-מייל.‬ நான் ஒரு ஈமெயில் அனுப்ப விரும்புகிறேன். நான் ஒரு ஈமெயில் அனுப்ப விரும்புகிறேன். 1
E------oru-v--a--- --v--. Eṉakku oru viḷakku tēvai.
‫יש כאן מחשב?‬ இங்கு கணிணி இருக்கிறதா? இங்கு கணிணி இருக்கிறதா? 1
N-ṉ -a--k-- v-r--puki-ēṉ. Nāṉ paṭikka virumpukiṟēṉ.
‫אני צריך / ה עט.‬ எனக்கு ஒரு பேனா தேவை. எனக்கு ஒரு பேனா தேவை. 1
Nāṉ pa-ikk--v--u--u-i-ē-. Nāṉ paṭikka virumpukiṟēṉ.
‫אני רוצה לכתוב משהו.‬ நான் ஏதேனும் எழுத விரும்புகிறேன். நான் ஏதேனும் எழுத விரும்புகிறேன். 1
Nāṉ-p-ṭ--ka-vir-m--k-ṟēṉ. Nāṉ paṭikka virumpukiṟēṉ.
‫יש כאן דף נייר ועט?‬ இங்கு பேப்பரும் பேனாவும் இருக்கிறதா? இங்கு பேப்பரும் பேனாவும் இருக்கிறதா? 1
I-ku ē-u- v-ḷa--u ir-k--ṟatā? Iṅku ētum viḷakku irukkiṟatā?

‫תרגומי מכונה‬

‫מי שרוצה לתרגם טקסטים צריך לשלם הרבה כסף.‬ ‫מתורגמים או מתרגמים מקצועיים הם די יקרים.‬ ‫ולמרות זאת הבנת שפות אחרות היא חשובה יותר ויותר.‬ ‫מדעני מחשב ובלשני משחב רוצים לפתור את הבעיה הזו.‬ ‫הם עובדים כבר הרבה זמן על פיתור כלי תרגום.‬ ‫נכון להיום, יש הרבה תוכנות כאלה.‬ ‫אך איכות תרגומי המכונה היא לעתים קרובות לא כל כך טובה.‬ ‫אך המתכנתים לא אשמים בכך!‬ ‫שפות הן מבנים מאוד מסובכים.‬ ‫אך מחשבים מבוססים על עקרונות מתמטיים פשוטים.‬ ‫ולכן הם לא תמיד יכולים לעבד שפות בצורה נכונה.‬ ‫תוכנת תרגום חייבת ללמד את כל השפה.‬ ‫בכדי לעשות את זה, מומחים צריכים להכניס אליה אלפי מילים וחוקים שונים.‬ ‫וזה למעשה בלתי אפשרי.‬ ‫יותר פשוט לתת למחשב לחשב מספרים.‬ ‫הוא טוב בלעשות את זה!‬ ‫מחשב יכול לחשב אלו שילובים יותר תדירים.‬ ‫הוא מזהה למשל, אלו מילים נמצאות בדרך כלל אחת ליד השנייה.‬ ‫ולכן צריך להכניס למחשב טקסטים בשפות שונות.‬ ‫וכך הוא לומד את מה טיפוסי יותר או פחות לשפות מסוימות.‬ ‫השיטה הסטטיסטית הזו תשפר תרגומי מכונה.‬ ‫אך מחשבים לא יוכלו להחליף בני אדם.‬ ‫אף מכונה לא יכולה לחקות את מרכזי השפה במוח האנושי.‬ ‫אז למתרגמים ומתורגמנים תהיה עבודה לעוד הרבה זמן!‬ ‫בעתיד, יוכלו מחשבים לתרגם טקסטים פשוטים.‬ ‫לעומת זאת, שירים, שירה וספרות צריכים אלמנט חי.‬ ‫הם חיים בעזרת ההרגשה האנושית לשפה.‬ ‫וזה גם טוב ככה...‬