ლექსიკა
ისწავლეთ ზედსართავი სახელები – კორეული

કઠીણ
કઠીણ પર્વતારોહણ
kaṭhīṇa
kaṭhīṇa parvatārōhaṇa
svår
den svåra bergsbestigningen

ઓછું
ઓછું ખોરાક
ōchuṁ
ōchuṁ khōrāka
lite
lite mat

વાસ્તવિક
વાસ્તવિક મૂલ્ય
vāstavika
vāstavika mūlya
reell
det reella värdet

ભયાનક
ભયાનક બોક્સર
bhayānaka
bhayānaka bōksara
ful
den fula boxaren

અંધકારપૂર્વક
અંધકારપૂર્વક આકાશ
andhakārapūrvaka
andhakārapūrvaka ākāśa
mörk
en mörk himmel

ટેકનિકલ
ટેકનિકલ અદ્ભુતવાત
ṭēkanikala
ṭēkanikala adbhutavāta
teknisk
ett tekniskt underverk

અસમ્ભવ
અસમ્ભવ પ્રવેશ
asambhava
asambhava pravēśa
omöjlig
en omöjlig åtkomst

કાળો
એક કાળી ડ્રેસ
kāḷō
ēka kāḷī ḍrēsa
svart
en svart klänning

આળસી
આળસી જીવન
āḷasī
āḷasī jīvana
lat
ett lat liv

વયસ્ક
વયસ્ક કન્યા
Vayaska
vayaska kan‘yā
vuxen
den vuxna flickan

બિના વાદળના
બિના વાદળનું આકાશ
binā vādaḷanā
binā vādaḷanuṁ ākāśa
molnfri
en molnfri himmel
